Lukijan ABC-kirja Johdatus kirjallisuuden nykyteorioihin ja kirjallisuudentutkimuksen suuntauksiin
Valitsen tosiaan ihan melkein kokonaan sattumanvaraisesti kirjoja mitä luen, tarkoitukseni on päästä sellaiseen moodiin jossa kirjoittaminen sujuu helposti tai jotain, olenkin jo kirjoittanut muutaman sivun, että: "pröö rör röö nyn nyy...", nyt sattui tällainen kirja mietin, että tämä on jonkun nuoren humanistiksi aikovan lukiolaisen pänttäyskirja, sisältä löytyikin paljon sivunlaitaan tehtyjä muistiinpanoja.
Aluksi kirja tuntui vain taulukolta erilaisia hienosanasia lukemisensuuntauksia ja lyhyeltä selitykseltä mitä ne tarkoittaa, ja sitä se olikin, mutta meni vähän syvemmälle. Nytpä tiedän kun katselen Youtubesta videoesseetä, että mitä koulukuntaa se edustaa, tai tietäisin jos olisin opiskellut ulkoa sanojen merkitykset, mutta sitähän en tee kun en ole lukemassa mihinkään pääsykokeeseen. Tarvitsisin enemmän lukea kirjoja jotka kertoo lukemisen sijaan kirjoittamisesta kuten Joseph Campbellin Hero with A Thousand Faces
Mutta mutta iso mutta lainaus kirjasta:
*Marxilaisen tutkijan tavoite on muuttaa maailmaa paremmaksi
Miten naivia, ja tämä on vain esimerkki sitä on lisää, ei ihme, että nyt on wokea, kun sitä on nuorille vaikutus herkille älyköille tuputettu ongelmattomana maailman pelastajana.
Toivottavasti tällaisten kirjojen lisäksi näihin kouluihin pyrkivät nuoret joutuvat pänttäämään myös vaikkapa Friedrich Hayekin The Road to Serfdom(Tie orjuuteen) katsos vaan sillä ei ole suomenkielistä wikiä:
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Road_to_Serfdom
Tämä ainoa suomenkielinen wiki mitä löysin:
https://sange.fi/~atehwa/cgi-bin/piki.cgi/tie%20orjuuteen
No comments:
Post a Comment